Stránky

pondělí 1. srpna 2016

Jak se zbavit parazitů

Porozumět  napadení parazity je klíčovým předpokladem dobrého zdraví a silné imunity. V současné době se dostává toto téma do popředí a lidé si začínají všímat příznaků vedoucích k zjištění přítomnosti parazitů v organismu. Jako parazity můžeme označit také kvasinky, plísně, viry, bakterie. Obvykle totiž lidé netrpí pouze jedním z nich. Léčebná strategie má za cíl změnit vnější podmínky tak, aby se eliminoval zdroj parazitů a faktory vedoucí k jejich šíření. Dále je nezbytné pomocí vhodné stravy upravit vnitřní prostředí tak, aby nebylo pro výskyt parazitů příznivé. Důležité je proto zbavit se vlhkosti a nadbytku hlenů, upravit střevní mikroflóru a odstranit chronickou zácpu. Vhodné bylinky a přípravky pak podpoří úplné vyčištění organismu.


Hlavní příznaky: bolest břicha  a průjem jsou nejčastější pozorované symptomy. 
Trávící problémy: nadýmání, plynatost, říhání, průjem, zácpa, pálení a křeče v trávícím traktu, syndrom dráždivého tračníku, hlen ve stolici, neschopnost trávit tuky, intolerance laktózy nebo lepku, nízká hladina cukru v krvi, vysoká hladina cukru v krvi, nadměrná chuť k jídlu, slabá chuť k jídlu, anorexie, nadváha, podváha, chuť na sladké a smažené.
Poruchy imunitního systému: chronická únava, slabost, časté nachlazení a chřipky.
Neurologické ploblémy a  nemoci pohybového aparátu: problémy s pamětí, nespavost, skřípání zubů, zhoršený sluch, bolest svalů a kloubů.
Nadměrné zahlenění a známky vlhkosti: hlen ve stolici, chronická rýma, časté infekce dutin
Vnější projevy: alergie, kožní vyrážky, kopřivka, otoky, ekxémy, akné, bílé tečky kolem úst, otoky rtů, modrá barva očního bělma, svědění konečníku a uší.
Emoční projevy: apatie, deprese, nervozita, úzkost, roztěkanost, podrážděnost, hyperaktivita u dětí.

 Důležitá je prevence:
1) dbát na kvalitu pitné vody a nepolykat vodu při plavání
2) nepoužívat mikrovlnou troubu (nedostatečně prohřeje maso a způsobuje toxicitu masa)
3) maso, kuřata a ryby musí být zcela uvařeny
4) používat zvláštní prkýnko pro maso
5) pravidelně kontrolovat domácí mazlíčky
6) umývat si ruce mýdlem a teplou vodu po kontaktu se zvířaty
7) při cestování jíst pouze vařené jídlo, pít balenou nebo filtrovanou vodu, vyhnout se syrové stravě, mléčným výrobkům a ledu v nápojích

Udržet zdravá střeva:
1) Ošetřit zácpu
2) Zbavit se nadýmání
3) Pro zdravá střeva je ideální snídat syrovou hnědou rýži.
Rozžvýkat 1/4 hrnku umyté syrové hnědé rýže. A další 3 hodiny nic jiného nejíst. Pomáhá hlubokému čištění střev a tudíž odstraňuje podmínky pro přežívání parazitů.

Dietetická doporučení:
1) Je nezbytné zbavit se přejídání a důkladně každé sousto pokousat
2) Nejíst:  ovoce, pšenici, kukuřici, batáty a sladidla (kromě stévie), nejíst rýži, kromě syrové hnědé rýže k snídani.
Z ovoce lze doporučit pouze: lesní plody, granátové jablko, citrón a limetky v omezeném množství.
3) Vyhnout se: nevařenému masu, syrovým vlašským ořechům, praženým vlašským ořechům, vejcím, kváskovému chlebu, kvasnicím, nekvalitnímu octu a alkoholu. Nejíst syrovou řeřichu, salát, petržel, celer. Vyhýbat se avokádu, semínkům, ořechům a olejům.
4) Zařadit do jídelníčku tyto syrové potraviny a koření: řepu, kysané zelí, mrkev, česnek, pórek, cibuli, ředkvičky, fenykl, papriku, šalvěj, zázvor, křen a tymián. Dále mandle, kelp, švestičky umeboshi, pražená dýňová semínka.
5) Vhodné jsou tyto obilniny a fermentované potraviny: jáhly, pohanka, slzovka, žito, oves, ječmen, amarant, quinoa. Také krátce vařené klíčky těchto obilnin jsou přínosné. Malé množství miso, sojové omáčky, tempehu a tofu není obvykle problém. Doporučit lze extra panenský olivový olej.


Po určení konstitučního typu lze individuálně dále doporučit léčbu: koloidní stříbro, chlorela, spirulina, olej z oregana, extrakt z citrusových semínek, alfalfa tablety, zelený ječmen atd.